Matematik

(Tvær)vektor: bestemmelse af koordinater i en kvadrat

21. oktober 2009 af xB.Ax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en vektor opgave, som jeg ikke helt kan forestille mig hvordan jeg skulle løse..

Vi har en kvadrat der består af sidderne ABCD og hvor koordinaterne til A er angivet = (-1,1), hvor i der samtidig også angives koordinaterne for diagonalernes skæringspunkt M =(2,3).

Ud fra disse oplysninger skal de øvrige koordinater i kvadratets vinkelspidser (BCD) bestemmes..

Jeg har prøvet at tegne kvadratet op, med diagonalernes skæringspunkt, men det har ikke hjulpet så meget..

Håber der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af peter lind

Diagonalerne skærer hinanden i deres midtpunkt så der gælder OC = OA+2AM. Se derefter på trekant AMB. Detter er en retvinklet ligebenet trekant med vinkel M ret.


Svar #2
22. oktober 2009 af xB.Ax (Slettet)

Jeg tror ikke jeg er helt med.. Jeg ved ikke hvordan du kan opstille udtrykket OC = OA + 2AM..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2009 af peter lind

OA er stedvektoren for A, AM er vektoren der går mellem A og M. Adderer du dem får du stedvektoren for M. Adderer du yderligere AM  kommer du til C fordi diagonalerne deles på midten. Teg en oversigtsfigur. Så kan du bedre se det.


Svar #4
22. oktober 2009 af xB.Ax (Slettet)

Ok. Det forstår jeg :) Men ikke det med det retvinklede ligebenede trekant... ? Hvordan kunne jeg regne B ud..? Efter B er fundet kan man uden problemer finde ud af D...


Skriv et svar til: (Tvær)vektor: bestemmelse af koordinater i en kvadrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.