Matematik

herons formel

22. oktober 2009 af mathise (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej .. jeg vil mega gern have hjælp til den læresætning siden den er svær.

hvis nu vi siger siderne har følgende længder

a=8

b=7

c=10

Så plejer jeg at sige 8+7+10 =25

så taster jeg kvadratrod på lommeregner og så 25(25-8)(25-7)(25-10) men det bliver jo ikke det rigtige resultat

jeg får det til22950 ??

please


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning. Den halve omkreds er selvfølgelig de tre længder divideret med 2, ikke s. Tastefejl.

Vedhæftet fil:Herons formel.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2009 af mathon

s = (8+7+10)/2 = 12,5
s-a = 12,5-8     = 4,5
s-b = 12,5-7     = 5,5
s-c = 12,5-10   = 2,5

T = (s·(s-a)(s-b)(s-c))½ = (12,5·4,5·5,5·2,5)½ = 27,8107
 


 


Svar #3
22. oktober 2009 af mathise (Slettet)

hvad står det lille 1/2 for til sidst ? hvad betyder det præcist jeg skal ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. oktober 2009 af mathon

(12,5·4,5·5,5·2,5)½ = √(12,5·4,5·5,5·2,5)


Svar #5
22. oktober 2009 af mathise (Slettet)

altså de taster jeg trykker på er i følgende rakkefølge

kvadratrodtegnet --> 12.5*(12.5-8)*(12.5-7)*(12.5-10) ===== 218,7611 ??

Men det er jo på ingen måde rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. oktober 2009 af mathon

12.5*(12.5-8)*(12.5-7)*(12.5-10) = 773,438


Svar #7
22. oktober 2009 af mathise (Slettet)

Men det er jo forkert det skal slet ikke være så stort resultat ??

og ps. tusind tak fordi du gider hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. oktober 2009 af mathon

T = √(773,438) = 27,8107


Svar #9
22. oktober 2009 af mathise (Slettet)

jeg skal både taste kvadratrod inden jeg taster alle tal ind og også finde kvadratrod af resultatet ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. oktober 2009 af mathon

...helt afhængigt af hvilken lommeregner, du benytter

TAST
(12,5•4,5•5,5•2,5)^0,5

da √(x) = x^0,5


Svar #11
22. oktober 2009 af mathise (Slettet)

ok har lige rået hele sagen til at virke men gør nu det at jeg ikke taster det som er i parantes inde på lommeregneren men bare gører det i starten og ganger resultaterne ind senere som du har lært mig i dit nr. 4 indlæg og så finder jeg kvadratroden af det store tal som jeg får efter at have divideret med med 2

Lyder det nogenlunde som korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. oktober 2009 af mathon

...det lyder ikke entydigt rigtigt forklaret


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Kan du ikke finde ud af at bruge en lommeregner til at tage kvadratroden? :O


Svar #14
22. oktober 2009 af mathise (Slettet)

Gør sådan her

1:  finder hvad hvert regnestykke imellem paranteserne bliver

s = (8+7+10)/2 = 12,5
s-a = 12,5-8 = 4,5
s-b = 12,5-7 = 5,5
s-c = 12,5-10 = 2,5

2: Kobler det hele sammen og regner det ud fra den ene ende til den anden UDEN paranteser imellem a, b, c  længere og dividerer med 2 til sidst

(12,5·4,5·5,5·2,5) :2

3 : Første resultat bliver dette

773,438

4 : Finder kvadratroden af det første resultat

√(773,438) = 27,8107

Mener du ejg har forstået det korrekt nu eller mangler jeg noget


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Kan du ikke tage det hele i ét hug? Bare skriv på din lommeregner 12.5 * (12.5 - 8) * (12.5 - 7) * (12.5 - 10), tryk enter, og så bare tryk på kvadratrodstegnet.

Hvorfor vil du dividere med 2 som i (12,5·4,5·5,5·2,5) : 2 ? Det står der da ingen steder du skal.


Svar #16
22. oktober 2009 af mathise (Slettet)

jo jeg kan godt bruge kvadratrod på lommeregner men det er bare at i bogen har de sat den først inden de regner alt andet ud og når jeg gører det bliver den ikke korrekt... og ved ikke hvorfor men  de har kun skrevet det at man skal plusse a b c og dividere med 2 for at finde s men de havde ikke skret det  du gjorte med ad dividere senere


Svar #17
22. oktober 2009 af mathise (Slettet)

er det ikke det der står i dit svar nr. 10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Prøv at gør det jeg sagde!!!

Skriv på din lommeregner 12.5 * (12.5 - 8) * (12.5 - 7) * (12.5 - 10), tryk enter, og så bare tryk på kvadratrodstegnet.


Svar #19
22. oktober 2009 af mathise (Slettet)

ok


Svar #20
22. oktober 2009 af mathise (Slettet)

det blev 27.81 er det kke rigtigt ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.