Matematik

Diskriminanten

22. oktober 2009 af Exposed21 (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg er helt ny med 2. gradspolynomer, og skal finde et toppunkt på en ligning.

Ligningen ser således ud: y=2x^2 - 4x + 4

Hvordan finder jeg så diskriminanten??

Nogen der kan hjælpe?

mvh Peter


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af Xesis (Slettet)

D=b^2-4ac

b = antallet at x'er

a = antallet af x^2

c = antallet af tal uden x

Hilsen Nicky


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2009 af Einsteinette (Slettet)

D=b2-4ac

Ved indsættelse fås:

(-4)2-(4*2*4) = D.


Svar #3
22. oktober 2009 af Exposed21 (Slettet)

Tak Nicky


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2009 af Xesis (Slettet)

Velbekomme


Skriv et svar til: Diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.