Matematik

Hjælp matematik! > funktioner

22. oktober 2009 af c0hzei (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er bestemt ved

f(x)=x2

bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(2,4).

Har fået ligningen til at være y=4x-4.

og det passer også med at det er en tangent i punktet (2,4)

men så.

Bestem en ligning for den tangent til grafen for f, der står vinkelret på t

Da linjerne står vinkelrette på hinanden er de ortogonale.

og derfor gælder:

a*c=-1

Hvis jeg så indsætter min a værdi.

4*c=-1

c=-1/4.

hældningen 1/4 er ikke ortogonal med t. hvor har jeg fejlet ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af peter lind

Du får jo hældningen -1/4 ikke 1/4


Svar #2
22. oktober 2009 af c0hzei (Slettet)

c = -1/4  står der :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2009 af peter lind

Netop. Du spørger om hvofor hældningen 1/4 er forkert.


Svar #4
22. oktober 2009 af c0hzei (Slettet)

aha, my bad. "hældningen 1/4 er ikke ortogonal med t. hvor har jeg fejlet ? ". jeg mener -1/4x er ikke ortogonal med hældningen 4x. kan du se en fejl ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2009 af peter lind

Du har måske også misforstået hvad der menes med det. En linie med hældningen -1/4 står vinkelret på en linie med hældningen 4.


Svar #6
22. oktober 2009 af c0hzei (Slettet)

Okat , bare Ti interactive som er mærkelig så . kig vedhæftede link.

Vedhæftet fil:wtf.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2009 af peter lind

Det er skalaen på de to akser der ikke er ens. Det er let at se at baggrundslinierne danner rektangler, som ikke er kvadrater.


Skriv et svar til: Hjælp matematik! > funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.