Matematik

toppunkt - diff

22. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

jeg har fundet en maximalværdi(toppunkt) for funktionen 

y = -0,0092x2 + 1,0496x + 0,1372  

ved at differentiere, sætte lig nul, find x og bla bla bla...

fik toppunktet til at være 30

hvilket jo er det første tal i et koordinatsæt(30,?)

hvordan finder jeg så ?

havde regnet med at løse den ved at sætte 30 ind på x's plads(den ikke afledede funktion) og så finde mit y værdi.... men den giver ikke det samme som min graf "siger"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af Isomorphician

Hvis du tegner grafen passer toppunktet ikke med x = 30.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2009 af peter lind

Mener du ikke y = -0,0092x2 + 1,0496x + 0,1372? Hvis du gør det har du regnet forkert.


Svar #3
22. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

hmmm...bliver det så 60??


Svar #4
22. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

nej det gør den ikke....   funktionen opfører sig lineært ikke sandt???


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2009 af NejTilSvampe

  y ' = 2*(-0,0092)x + 1,0496

0 = 2*(-0,0092)x +1,0496

2*0,0092x = 1,0496

x= 1,0496/(2*0,0092) = 57,04

y = ...?


Svar #6
22. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

nej det gør den heller ikke....det er er jo en parabel....

offfffff :(


Svar #7
22. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

nejtilsvampe

for at finde y....skal man så ikke sætte 57,04 på x's plads i den ikke afledede funktion??? hvis jeg gør det får jeg 30


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2009 af NejTilSvampe

jo, og hvis du gør det er det sikkert også rigtigt.  


Skriv et svar til: toppunkt - diff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.