Matematik

Bestem f'(4)

23. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder lige med en matematik aflevering. 

Jeg har set at andre har lagt det samme spørgsmål ind før, men jeg forstår det simpelthen ikke. 

Altså jeg skal bestemme f'(4) ved hjælp af en figur jeg har.

Hvordan gør jeg det ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Kommer lidt an på, hvilken funktion du har at gøre med. Du kan aflæse det, men ofte er det smartere at bruge formlen for et faktoriseret polynomium (er mere præcist).


Svar #2
23. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet)

 Det forstår jeg ikke ? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. oktober 2009 af Bennike (Slettet)

f(4) er den y-værdi din funktion har, når x=4 . Du kan derfor enten kigge på din graf ved x=4 og derved finde y-værdien. Du kan også - hvilket er mere præcist - indsætte x=4 i din formel og derved finde y-værdien.


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Jeg har det samme spørgsmål bare med f'(2) og min figur er en parabel ...jeg forstår heller ikke hvordan man gør?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2009 af Bennike (Slettet)

Hov, jeg havde ikke lige lagt mærke til at det var f'(x) - undskyld.

f'(4) eller f'(2) giver grafens hældning ved den x-værdi man har brugt.

hvis du har en funktion:

f(x)=2x2+x-5

og du differentierer den, får du:

f'(x)=4x+1, hvis du gerne vil finde ud af grafens hældning i x=2, indsætter du 2 på x's plads:

f'(2)=4*2+1=9, her kan man se at grafens hældning i x=2, er 9.

Mit eksempel her er også en parabel, og det er vel også i fin overensstemmelse at jo højere x-værdi man bruger, jo stejlere vil grafen være.

eks: f'(10)=2*10+1=21

Hældningen er hvor mange tern man skal gå op (eller ned) når man går et tern til højre (eller venstre) - hvis man tegner grafen med håndkraft på ternet papir. Bare for at sætte et billede på det :)


Brugbart svar (6)

Svar #6
24. oktober 2009 af hjælpmig! (Slettet)

Ja men sagen er bar den at jeg ikke har en funktion - det er derfor jeg ikke ved hvordan jeg skal gøre


Skriv et svar til: Bestem f'(4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.