Matematik

Diskriminanten

24. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder lige med en opgave, jeg slet ikke kan komme i gang med. Den irriterer mig da grusomt.

Opgaven lyder:

Der er givet ligningen

ax^2+4x+2=0 

Jeg skal da bestemme diskriminanten for den andengradsligning.

Nogen, der vil hjælpe mig i gang ? 

Jeg ved bare at: d=b^2-4ac


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2009 af mathon

ax2 + 4x + 2 = 0

b = 4
c = 2

d = b2 - 4ac = 42 - 4·a·2 =16 - 8a = 8(2-a)


Svar #2
24. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet)

 Hvad er det der:  8(2-a)?

Der gik jeg af.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2009 af gpracing (Slettet)

8(2-a) = d

det er bare en forkortelse af 16 - 8a, hvor 8 bliver sat uden for parantesen.


Svar #4
24. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet)

 Så det vil altså sige at diskriminanten er 8 ? (:


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2009 af mathon

dvs
d = 8·(2-a)


Svar #6
24. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet)

 Jamen skal det ikke bare være ét tal ? hvis man regner det ud, giver det jo bare 16-8a igen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. oktober 2009 af mathon

før du kender værdien af a,
kan du ikke komme det nærmere


Svar #8
24. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet)

 Okay, jamen er er også min næste opgave. hehe.

Der skal jeg ved også bare bruge d=b^2-4ac og så isoler a til sidst ikke ? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. oktober 2009 af Bennike (Slettet)

det kan du kun hvis du kender d's størrelse. Hvis du gør det, så jo, det er det du skal


Skriv et svar til: Diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.