Matematik

Rettelse af ligninger

24. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

Er disse ligninger rigtigtige.?

2y+3=y+11

2y-y=11-3

y=8

2x-3=3x-5

2x-3x=3-5

-x= -2

3x-5+7=23

3x=23+5-7

3x=21

x=21/3

x=7

er de rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af Isomorphician

Den anden ligning skal du reducere til x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2009 af Bennike (Slettet)

Ja, det ser fint ud. Dog i nr.2, hvis din opgave går ud på at finde værdien for x har du egentlig ikke løst opgaven, da du har fundet -x . Men det er ikke sværere end at nedenunder skriver x=2 ..


Skriv et svar til: Rettelse af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.