Matematik

noget med x og y værdier

24. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvad mener man med denne opgave?

den lyder:

en funktion er givet ved, y= x-1/x+2 (det er en brøkstreg)

hvilke x værdier kan man ikke sætte ind ?

bestem funktionsværdierne af x =-3, -1, 0, 1, 2.

løs ligningen y =3

hvilke tal kan ikke være funktionsværdi?

(jeg vil rigtig gerne have en udregning og en kort forklaring på det (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af Bennike (Slettet)

Man må ikke dividere med 0, og hvis x=-2, vil du få:

y=(-2-1)/(-2+2)=-3/0.

Funktionsværdierne finder du ved at indsætte de givne x-værdier i dit udtryk for y:

y=(-3-1)/(-3+2)=-4/-1 , osv ..

Ved ligningen y=3, skal du isolere x og altså finde ud af ved hvilken x-værdi y=3

jeg er ikke sikker på hvad jeg skal svare til hvilke tal der ikke kan være funktionsværdier ..?


Svar #2
24. oktober 2009 af Hejhugo (Slettet)

men hvordan isolerer man x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=750592


Skriv et svar til: noget med x og y værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.