Matematik

ax + by = c ??

24. oktober 2009 af Cecskj (Slettet)

Opgaven er højst sandsynligt forholdsvis simpel, men har nu siddet og kigget på den i længere tid og er ikke kommet frem til nogen løsning, hvis nogle rare folk har en ide om hvordan den skal løses, ville det være en stor hjælp .

Opgaven lyder sådan :

Vis ved at isolere y, at ligningen ax + by = c fremstiller en ret linie, og angiv hældning og skæring med y-asken .

Help ? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal isolere y. Har du selv noget forslag?


Svar #2
24. oktober 2009 af Cecskj (Slettet)

Mit hovede siger noget om det er y = a/x + b/c

/ (brøkstreg)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Dit hoved prøver vist at bilde dig noget ind, der er forkert. :)

Prøv at starte med at flytte ax over på højre side.


Svar #4
24. oktober 2009 af Cecskj (Slettet)

øv :(

by = c - ax ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Jeps. Og prøv så at dividere med b på hver side.


Svar #6
24. oktober 2009 af Cecskj (Slettet)


y = c - ax ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Du mangler lige at dividere med b på højre side.


Svar #8
24. oktober 2009 af Cecskj (Slettet)


How ? :S

Altså hvad biver det så til, er helt blank .


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. juni 2013 af Lestrange (Slettet)

y = (c - ax) / b.


Skriv et svar til: ax + by = c ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.