Matematik

Lækker matematik om skæringspunkter (funktioner)

25. oktober 2009 af Idaxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer. Jeg er gået i stå i denne opgave:

En hyperbel og en ret linje er givet ved følgende ligninger y = 1/(2x+k) og y = -2x
Beklager, jeg ikke har helt styr på hvordan man laver formler.

Bestem de værdier for k, så hyperblen og den rette linje har netop to skæringspunkter.
Jeg har sat de to forskrifter lig hinanden, og isoleret k - men nu er jeg blank. Hvis du kender næste trin, må du gerne være rar at hjælpe mig. :)

Hilsen Ida.


Svar #1
25. oktober 2009 af Idaxx (Slettet)

... Jeg har isoleret k til at være 1+4x^2, hvis det er en hjælp. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2009 af mathon

1/(2x+k) = -2x                                multiplicer med (2x+k)

1 = -2x(2x + k)

1 = -4x2 - (2k)x

4x2 + (2k)x + 1 = 0

d = b2 - 4·a·c = (2k)2 - 4·4·1 = 4k2 - 16 = 4(k2 - 4) = 4(k2 - 22) = 4(k+2)(k-2)

to løsninger kræver
d>0
dvs
        4(k+2)(k-2)>0 ⇔ k<-2 v k>2


Svar #3
25. oktober 2009 af Idaxx (Slettet)

Arhj, jeg hader når matematik er så simpelt. Men tusind tak. :)


Skriv et svar til: Lækker matematik om skæringspunkter (funktioner)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.