Matematik

hjælp med graf, ligning og hældningstal

25. oktober 2009 af mathise (Slettet)

Hej jeg har en graf hvor dens skæringspunkt med y aksen er på -4 og hver gang jeg går to til højre (x akse) så stiger det med 4 (y akse)  hvordan finder jeg hældningstal og hvad er grafens ligning når den jo starter på 2 på x aksen så ? please hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Simon2 (Slettet)

Skæringen med y-aksen er -4, så du kan udlede at linjen går gennem (0,-4). På samme tid ved du at når den uafhængige variabel (x) stiger med 2, så stiger den afhængige variabel (y) med 4. Heraf kan du udlede at hældningen er 2, idet 4/2=2.

a=2, nu mangler du bare b-leddet, og dette må være -4, da b-leddet kan aflæses som skæringen med y-aksen.

y=2x-4


Skriv et svar til: hjælp med graf, ligning og hældningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.