Fysik

Hvor mange kg is skal der tilføres?

25. oktober 2009 af bummed (Slettet)

En beholder indeholder 25kg vand med en temp på 70grader.

For at køle vandet ned til en temp på 5grader tilføres is med en temp på -12 grader.

Hvor mange kg is skal der tilføres når der IKKE regnes med varmeveksling med beholder og omgivelser?

Kom frisk kloge mennesker


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af 2009x01 (Slettet)

Prøv at finde en formel på e-formel.dk (:


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Den energi, der skal køle vandet skal gå til at opvarme isen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der er tre trin i den opgave 1) isen skal smelte, det koster mis*cis*(Tslut-Tbeg), trin 2 består i at smelte isen går der smeltevarmen Lsmelte*mis, hvor Lsmelte=333kJ/kg. I trin 3 skal vi have sænket temperaturen (for det nu flydende vand), så her får vi cflydende=(mis+Mvand)*(Tslut-Tbeg)


Svar #4
25. oktober 2009 af bummed (Slettet)

hvad er formlen så for hvor mange kg jeg ska bruge for at få temp ned på 5 grader? ved ik  hvordan jeg skal gribe det an.


Svar #5
26. oktober 2009 af bummed (Slettet)

...bump..


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den mængde varme, der fjernes fra vandet Q = mcvandΔT bliver absorberet af isen, så m = Q/L, hvor L er isens smeltevarme.


Svar #7
26. oktober 2009 af bummed (Slettet)

Mange tak for svarene!

Men..har fået mit facit på opgaven = 17,94kg is.

 Kan bare ikke finde frem til lige præcis dèt resultat:/


Svar #8
11. november 2009 af bummed (Slettet)

Ingen der kan hjælpe??....


Skriv et svar til: Hvor mange kg is skal der tilføres?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.