Matematik

ax^2 + bx + c - hjælp :)

25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har funktionen:

f(x) = ax2 + bx + c

f'(x) = 2ax +b

f'(x) = o

o = 2ax +b ⇔ x = -b/2a

dette kaldes xt = -b/2a

Herefter skal jeg bestemme f(xt)

Hvordan gør jeg? Er gået helt i stå :(

På forhånd mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind

Sæt -b/(2a) ind på x plads i funktionsudtrykket.


Svar #2
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

Har jeg prøvet, men kan ikke få det til at passe -.- :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af peter lind

Så har du formodentlig regnet forkert. Hvad har du gjort?


Svar #4
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

Har kigget lidt på

yT = axT^2+bxT+c
= a(-b/(2a))^2 + b(-b/(2a))+c
= b^2/(4a) -2b^2/(4a) + 4ac/(4a)
= (-b^2+4ac)/(4a)
= -d/(4a).
 

Men forstår ikke selv at få det skrevet ned... synes der mangler lidt forklaring og mellemregninger? :S :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af peter lind

Jeg synes det ser godt nok ud.


Svar #6
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

Men jeg kan ikke forklare på skrift og mundtligt.... :(

Forstår ikke springet fra:

a(-b/(2a))^2 + b(-b/(2a))+c

b^2/(4a) -2b^2/(4a) + 4ac/(4a)

Hvordan kan b(-b/(2a)) blive til -2b^2/(4a)

og hvordan får man c til 4ac/(4a) ?

:( Håber virkelig du kan hjælpe med at forklare det :/


Svar #7
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

Har stadig ikke kunnet forklare og forstå det jeg har skrevet som indlæg nr. #6 :(

Help any1? :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. oktober 2009 af peter lind

b(-b/(2a))   Der ganges i tæller og nævner med 2 og minustegnet sætte ud foran det hele

c ganges med 4a//4a) . Du kan også sige det på den måde at du kan forkorte 4a ud i  4ac/(4a)


Svar #9
25. oktober 2009 af lot2frans (Slettet)

Endelig forstår jeg det! :)

Tusind tak fordi du gad give dig tid til at besvare min tråd! Sætter stor pris på hjælpen :)


Skriv et svar til: ax^2 + bx + c - hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.