Matematik

f(x)

25. oktober 2009 af ramuk (Slettet)

Hej:)

Jeg ville spørge om der var nogle der kunne forklare mig hvordan jeg skal lave denne opgave.

Opgaven lyder sådan:

En funktion er givet ved f(x)=ex-x for alle reelle tal.

a) Undersøg, om grafen f(x) har en tangent parallel med linjen med ligning y=2x+3

Har brug for en lille smule hjælp.

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Isomorphician

Løs: f'(x) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2009 af mathon

hældningen af tangenten i Po(xo,yo)   er lig med f '(xo)

f '(x) = ex-1 = 2      da y = 2x+3

exo-1 = 2
exo = 3
xo = ln(3)

funktion f(x) = ex - x har en tangent parallel med linjen med ligning y = 2x + 3
i punktet
P(ln(3),3-ln(3))
 


Skriv et svar til: f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.