Matematik

Sandsynlighedsmodel som begreb

26. oktober 2009 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der har en rigtig god og kort forklaring på hvad en sandsynlighedsmodel, og herunder en symmetrisk sandsynlighedsmodel, er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

En sandsynlighedsmodel er en matematisk beskrivelse af et eksperiment (forsøg) der beror på tilfældet. Det er defineret ved et udfaldsrum og nogle hændelser. Lad os sige du har en krukke med nogle farvede kugler i, en grøn, en lilla en blå og en gul. Tager du en tilfældig kugle ud, så får du et udfaldsrum, der hedder U=(grøn, lilla, blå, gul). Udfaldsrummet kan kombineres på mange måder. Man taler om en hændelse, når du tager en tilfældig kugle, så kan hændelsen være H=(gul), og sandsynligheden for hændelsen gul bliver så 1/4. Nu kan du selv prøve at regne ud, hvad sandsynligheden for hændelsen H2=(1 rød kugle, 1 blå kugle) i den nævnte rækkefølge.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsmodel som begreb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.