Matematik

Matematik A niveau

20. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har en opgave, hvor jeg skal bruge min grafregner til at løse følgende:

V(t)= 0,04*(30-23.87*e^-0,2t)^3 *11127,7*e^-0,4t

Hvordan gør jeg det? Jeg har en TI-83 lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2003 af iB (Slettet)

Først og fremmest skal du i hvert fald lige bestemme dig for hvad du vil gøre med din fine lille funktion ;o)

-Skal du finde nulpunkter, extremaer, eller hvad skal du?

Svar #2
20. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Hov...
Jeg skal finde den maksimale vægt, og så skal jeg angive det tidspunkt, hvor populationens vægt er maksimal.

Den samlede vægt er V (i gram), og det er jo en funktion af tiden t.

Men det sjove, haha, er, at jeg har resultaterne, da vi lavede opgaven i en time. Men jeg kan ikke huske hvordan jeg kom frem til dem.

Men jeg fik det til 40 kg. til tidspunket 2,32 år

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2003 af krelle (Slettet)

Tast V(T) ind i Y1 på din lommeregner. Brug så "maximum" funktionen i menuen calc. indtast en et interval du tror maximum ligger i, og lav et gæt hvis du har lyst. Så kommer der en x og en y værdi for maximum. Jeg får dog ikke det samme som dig... men jeg regnede den også kun lige hurtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2003 af Rune G. (Slettet)

Det gør jeg heller ikke. Jeg får vandret vendetangent i t=3,44 og t=-1,14, hvoraf t=3,44 er maximum. Herved får jeg den maksimale vægt til at blive mange tusinde kilo. Har du skrevet formlen forkert op? Mangler du en parantese et sted? eller er det mig der mon taster forkert ind?

Svar #5
20. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Hov, jeg glemte endnu en ting....
2

Jeg har ellers fået stort set det samme som dig, men jeg troede bare jeg gjorde det helt forkert. Men det kan jo være, at 2<t<12 giver en løsning....

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2003 af Jean

Kan ikke se nogen umiddelbar fordel ved at bruge en lommeregner til denne slags opgave, som ikke er så regnetung.

Skriv et svar til: Matematik A niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.