Matematik

Hjælp - Geometri

27. oktober 2009 af hohodyret (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået den her dumme opgave, som jeg ikke forstår, er der nogle der kan forklare hvordan jeg løser opgaven?

Betragt en retvinklet trekant ABC hvor ∠C er ret. Højden fra C rammer hypotenusen i
punktet D. (Tegn!)
Det oplyses at a = 4 og b = 3.
Bestem hypotenusen i trekanten.
Vis at trekant ABC er ensvinklet med trekant ACD og bestem forstørrelsesfaktoren.
Bestem længden af højden CD.

På forhånd tak :)
- Hohodyret


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

Du har de to kateter i trekanten og kan pga. at det er en retvinklet trekant derfor bruger pythagoras læresætning:

a^2 + b^2 = c^2

3^2 + 4^2 = 16 + 9 = 25

c = 5

Nu kan du tegne trekanten og dermed indtegne højden fra vinkel C, der skal stå vandret på hypotenusen. Så kan du se at trekant ACD og trekant ABC er ensvinklede. Du kan måle siderne af trekant ACD og finde det tal (forstørrelsesfaktoren) der skal ganges på hver af siderne for at de får samme længde som siderne på trekant ABC.


Skriv et svar til: Hjælp - Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.