Fysik

Impuls

28. oktober 2009 af zenati (Slettet)

Har fået flg. opgave og er lidt lost:

To stålkugler hver med massen 50 g triller lige mod hinanden, hver med farten 1,0 m/s. De støder lige mod hinanden og triller tilbage igen, hver med farten 1,0 m/s.

a) Beregn hver kugles impuls før stødet

b) Hvor stor er den totale impuls før stødet

c) Beregn den ene kugles impulstilvækst ved stødet

d) Bergn den resulterende kraft på den ene kugle under selve stødet

Har selv fået flg resultater:

a) kugle 1 = 0,050 kg*m/s og kugle 2 = -0,050kg*m/s

b) totale impuls = 0

c)kugle 1= -0,050kg*m/s og kugle 2 = 0,050 kg*m/s

d) kugle 1 = -500 N og kugle 2 = 500N

Kan nogen sige mig om jeg har regnet rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

c) den ene kugles impulstilvækst er mv-(-mv)=2mv, det er jeg ikke helt sikker på, men mener at kunne huske de sådan, da v fra at være positiv skifter til -v


Svar #2
28. oktober 2009 af zenati (Slettet)

Så har jeg regnet rigtigt?


Skriv et svar til: Impuls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.