Matematik

Differentialregning!

28. oktober 2009 af c0hzei (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey Folkens!

jeg sidder her med den simple funktion: f(x)=1/x2.

og skal bestemme f ' (1/x2)

Og af en eller anden grund kan jeg ikke få mit resultat til at stemme med lommeregneren som siger det skal give -2/x3.

jeg bruger formlen n*x2-1. hvorefter det så bliver 2x.

det sætter jeg så ind og får følgende resultat: 1/2x2.

Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

hmmm...hvad har du fået f'(x) til????


Svar #2
28. oktober 2009 af c0hzei (Slettet)

2x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

hmmmm....

det er en forkert regneregel du har brugt....der er ikke multiplikation, men division?????


Svar #4
28. oktober 2009 af c0hzei (Slettet)

jamen, når der står 1/x^2. så er 1 i relevant for f ' , da f ' af 1 = 0 . så står der jo kun x^2.


Svar #5
28. oktober 2009 af c0hzei (Slettet)

ligemeget, har fundet ud af det . 1/x^2 er det samme som x^-2 :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

hov hov.... nu skal du ikke bare smide rundt med tallene =)

hint:

f(x) = 1/x

f'(x) = -1/x2    


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2009 af mathon

f(x) = 1/x2 = x-2

f '(x) = -2·x-2-1 = -2·x-3 = -2·(1/x3) = -2/x3


Skriv et svar til: Differentialregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.