Matematik

Reducering

28. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Har brug for hjælp til en opgave. Håber en af jer kan hjælpe.

f ( x ) = (x2- 8x+7) / (x2 + x+1)
 

Reducér ligningen og find f(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Sæt f(x)=0 og gang med nævneren på begge sider. Brøken i sig selv kan ikke forkortes, med mindre du kender rødderne eller er mere end almindeligt god til at faktorisere.


Svar #2
29. oktober 2009 af Jone (Slettet)

ok så kan jeg isolere x ved at gange med nævneren på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Næh, så får du en andengradsligning, som du kan løse. Du kan ikke løse den ved at isolere x som i en førstegradsligning.


Svar #4
29. oktober 2009 af Jone (Slettet)

ok dvs. jeg får x2 - 8x +7 = 0

Herfra skal jeg finde rødderne, som jeg har styr på. Men er andengradsligningen rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja :)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.