Matematik

Vektorer i rummet

29. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Jeg har brug for hjælp til en opgave. Håber nogen kan hjælpe. Tak

Opg.

I et koordinatsystem i rummet er der givet to vektorer a= (-2, 4, 5) og b = (1,-3,-2)

1) Bestem en ligning for den plan α, der er udspændt af a og b, og som indeholder punktet P(1,3,-6)

En linje l er bestemt ved parameterfremstillingen (x,y,z) = (-1, 2, 4) + t(1, 1, 3) ,   t ∈ R 

og har ligningen 2x -3y +z = 7

2) Bestem den spidse vinkel mellem l og β


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af mathon

en normalvektor til α
er
n = a x b


Svar #2
29. oktober 2009 af Jone (Slettet)

ok  tak :)

Har jeg ret i, at man først skal finde en normalvektorer til planen, og så skal man sætte normalvektoreren i ligningen a(x-x0) + b(y-y0)+c(z-z0) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2009 af mathon

...det har du ret i...


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.