Matematik

hvor stor er vinklen ....

29. oktober 2009 af Qadez (Slettet)

Hvor stor er vinklen mellem den store og den lille viser på et ur, når klokken er 9:45?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af NejTilSvampe

hahaha trick spørgesmål? xD

den er 0o tænk over den lidt...


Svar #2
29. oktober 2009 af Qadez (Slettet)

Det er den da ikke? :D når den er 9:45 er den store viser jo ikke på 9! den er tæt på 10 .. tror den ligger omkring 48! .. men nej det var ikke meningen det skulle være et trickspørgsmål ;D det er en opgave i en afleving


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2009 af NejTilSvampe

 hmm efter jeg har tænkt over den lidt kan jeg måske godt se hvad de mente i opgaven. For ved 9:45 er den lille viser jo ikke præcis på 9. I så fald skal du omregne minutterne til grader.

360o / 60min = 6o/min

ved 9:45 er den store viser ved 6*45 = 270o

og den lille er 3/4 af 5minutter efter 9tallet på uret dvs.

15/4 * 6 + 270o =292,5o

Så trækker vi de to vinkler fra hindanden så vi finder forskellen:

292,5 - 270 = 22,5o

Kommer lidt an på hvordan du opfatter opgaven.


Svar #4
29. oktober 2009 af Qadez (Slettet)

Heheh tak skal du have ;) det ser sku meget rigtigt ud!


Skriv et svar til: hvor stor er vinklen ....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.