Fysik

laserlysets bølgelængde??

31. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

Hej jeg har fået en fysikrapport for, hvor vi skal finde laserlysets bølgelængde via optisk gitter, og gitterligningen, men så kommer spørgsmålet, jeg har jo udregnet opgaverne, og fået flere bølgelængder, fordi man skulle måle ordener, n?? så mit spg er så?? hvad er lysets bølgelængde? jeg får jo forskellige tal, og der er vel kun 1 rigtig? forstår det ikke helt:S


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af mathon

middeltallet

se i øvrigt
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=754111


Svar #2
31. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

hvordan finder man den? er det gennemsnittet? feks, hvis det nu er 346 nm + 763 nm/2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2009 af EnellerandenSTX (Slettet)

Ja, middeltal = gennemsnit ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2009 af mathon

(346 nm + 763 nm)/2


Svar #5
31. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

Mange takker, kan nogen i øvrigt fortælle mig hvad man kalder denne ligning?: Tan(Øn) = Sn/L  ?? altså, for jeg ved at sin(Øn) = n* lamda/d er gitterligningen, men hvad er den anden så? skal bruge det til at forklare i min teori, nogen der ved hvad sammenhængen er, og hvad går den præcis ud på? altså jo, at finde vinklen, men er dte bare det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2009 af mathon

gitterligningen


Svar #7
31. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

er det også gitterligningen?? altså Tan(Øn) = Sn/ L ?? .. troede jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2009 af mathon

nååh - det var, hvad du mente

tan(θn) = (x/a)        er simpel trigonometri i en retvinklet trekant refererende  til bogstavanvendelsen i mit
                                                                                                                                                                   Link
men
som du tilsyneladende
betegner

tan(θn) = (sn/L)


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2009 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:gitter_illustration_2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:gitter_illustration.doc

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2009 af mathon

og dermed

Vedhæftet fil:Gitteret_1.doc

Skriv et svar til: laserlysets bølgelængde??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.