Matematik

Vektorfunktioner?!?!

31. oktober 2009 af Korn_2000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med et lille problem, har siddet fast  i en uge nu med det her, den første er har jeg klaret da det bare er noget som skal tegnes. Mit problem er at jeg ikke kan finde ud af om det skal regnes som vektorfunktioner, og ville være rart hvis jeg kunne få nogle små tip til 2,3 og 4... Har uploadet opgaverne...

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Opgavesæt.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2009 af peter lind

Det er vektorfunktioner i opgave 1; men jeg kan ikke rigtigt se hvad du er i tvivl om.

2) linien m har parameterfremstillingen x=1+2t, y=1+3t. Vinklen mellem linierne er den samme som liniernes retningsvektorer. Tegn linierne op. Det vil være en hjælp til det næste.

 Du skal bruge at 2 vektorer u og v er ortogonale hvis u·v = 0. Gå igennem de tre hjørner i trekanten og se om du kan få dem ret. Vinkel A ret vil betyde at AB og ACt står vinkelrette på hinanden.

Arealet af en trkant kan findes som ½ gange determinanten af to vektorer i trekanten for eks. determinanten for AB og ACt

Hvis der ikke er nogen trekant er det fordi de tre punkter ligger på samme linie

opg3.

Beregn x2+y

Opgave 4

Tangentens retning er (x'(t), y'(t))


Svar #2
31. oktober 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Jo tak vil se om det hjælper ^^, gir faktisk mening nu...


Svar #3
01. november 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Okay er ikk helt med alligevel, sidder stadig fast i opg. 2 kunne jeg få et lille hint mere?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. november 2009 af peter lind

AB er retningsvektor for linien gennem A og B Den kan findes som OB-OA hvor OA og OB er stedvektoren for A og B. (2,3) er retningsvektor for linien m.


Svar #5
02. november 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Okay endten er jeg bare mega dum eller også kan jeg virkelig ikk se det for mig... Tror jeg har siddet med opgave to i mere end 14timer...


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. november 2009 af peter lind

Det kan også være du bare er træt. AB = OB-OA = (9,4)-(5,1), v = (2,3),  AB·v=|AB||v|cos(u), hvor u er vinklen mellem linierne 


Svar #7
02. november 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Lidt sent jeg ser det xD... Fik ordenet det :)))) i løbet af skoledagen .. Eller mange tak for hjælpe det hjalp da du skrev retningsvektoren og sstedvektoren ^^...


Skriv et svar til: Vektorfunktioner?!?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.