Kemi

stofmængde

31. oktober 2009 af atm-girl (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej..

der ska fremstilles 200 mL 0,150 M Na2So4

jeg beregner stofmængden af Na2So4, der ska anvendes

ved at bruge denne formel n= masse/ molar masse som jeg får til 0,001408

men så står der at jeg ska beregne massen af denne stofmængde???

hmm... ka ik rigtigt se hvad jeg ska gøre??

håber nogen ka hjælpe

hilsen

ATM


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af Danner39 (Slettet)

Massen er lig med molarmassen ganget med stofmængden:

m=M*n


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2009 af mathon

n = V·c = (0,200 L)·(0,150 mol/L) = 0,03 mol

m = n·M = (0,03 mol)·(142,06 g/mol) =


Svar #3
31. oktober 2009 af atm-girl (Slettet)

er d første egentlig rigtigt???

men hvordan skal jeg regne massen ud af stofmængden...??? :s


Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.