Kemi

HJÆLP!!

01. november 2009 af XX91 (Slettet)

Kemi-opgave!

Der ønskes fremstillet 30,0mL af en opløsning, hvori den akuelle konc. af Mg+ skal være 0,100M
a) beregn massen af den mængde MgCl2.6H2O, der skal anvendes.
Til halvdelen af den fremstillede opløsning tilsættes NaOH(s) indtil der udfældes Mg(OH)2(s).
b) beregn pH for opløsningen på det tidspunkt hvor udfældningen starter.
Til det resterende 15,0mL MgCl2-opl. sættes 60,0mL 1,50M ammoniakvand. T= 25 grader.
c) Vis, at der vil udfældes Mg(OH)2(s)
d) Vis, at der ikke vil udfældes Mg(OH)2(s), hvis der til opløsningen yderligere er tilsat 25,0mL 8,00M NH4Cl.
 

a) m=610 g
Jeg kan ikke finde ud af resten selvom jeg har brugt afskillige timer på det nu..
Mit største problem til at starte med er, at jeg ikke er sikker på hvordan reaktionsskemaet for opgave b ser ud samt for opgave c.
Mit bud på b'eren er: MgCl2*6H2O + 2NaOH --->Mg(OH)2 + 2NaCl + 6H2O  er et rigtigt, og hvis ja, hvordan kan jeg finde pH, når jeg kun kender c(Mg2+) ?

På forhånd tak
Ps. ved godt denne opgave er sat ind af en anden tidligere, men jeg kan ikke se hvad der bliver gjort der.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Udfældningen følger reaktionsskemaet:

Mg2+(aq) + 2OH-(aq) → Mg(OH)2(s)

idet vi ser bort fra, at Mg(II)-ioner danner komplekser med vand. Koncentrationen af OH- kan findes ud fra:

Kop = [Mg2+][OH-]2 ⇔ [OH-] = √(Kop/[Mg2+])

Opløselighedsproduktet for Mg(OH)2 kan findes ved opslag.

Endvidere ved vi som bekendt, at

pH ≡ -log[H3O+] = 14 + log[OH-]


Svar #2
01. november 2009 af XX91 (Slettet)

Tusind tak.
Jeg får pH=9,04
Hvad med opg. c? hvordan viser jeg det? Er det igen på samme måde? 


Skriv et svar til: HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.