Matematik

Eksponentiel udvilking - need help

01. november 2009 af Mixtrix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Dav fellow students

Jeg sidder med lidt af et problem her, som jeg håber i lige kan hjælpe med. Har fået en opgave som lyder således:

Tabellen viser sammenhørende værdier af temperaturen T (målt i ?) i en fryser og holdbarheden D (målt i dage) af en rullepølse, der opbevares i en fryser

Temperatur (T) -25 -20 -15 -10
Holdbarhed (D) 280 154 91 49
 

Det oplyses, at d med god tilnærmelse er en eksponentielt aftagende funktion af T
 

a) Bestem en forskrift for denne funktion
 

Så jeg skal altså finde en forskrift til det; dvs. at finde y = b*a^x - jeg har selv fået a = 6,275 & b = 2,44

Hvad får I det til?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2009 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=457392


Svar #2
01. november 2009 af Mixtrix (Slettet)

kan godt se på det hele at jeg har lavet noget helt forkert; men det hjælper jo ikke rigtigt mit problem..

Jeg har brug for at vide hvordan jeg finder frem til forskriften, det bliver ikke forklaret i linket. Jeg kan godt se at jeg har gjort det forkert, men nu mangler jeg at finde ud af hvordan jeg gør det rigtigt.

Så; hvordan får jeg forskriften udfra det skema?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2009 af Isomorphician

Lav regression på din lommeregner, i Excel, eller i Graph.


Skriv et svar til: Eksponentiel udvilking - need help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.