Fysik

bestemmelse af bølgelængde

03. november 2009 af NannaVuf (Slettet) - Niveau: B-niveau

En pige kan høre fra 20Hz-20 kHz. hvordan bestemmer jeg bølgelængden for den dybeste tone hun kan høre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af mathon

lydens far i atm. luft ved 20°C
v = 340 m/s

λ = v/f

en dyb tone har lille frekvens og stor bølgelængde


Svar #2
03. november 2009 af NannaVuf (Slettet)

så jeg siger λ=(340m/s)/20Hz =17 (meter?)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2009 af mathon

λ = (340 m·s-1)/(20 s-1) = 17 m


Skriv et svar til: bestemmelse af bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.