Matematik

funktionen f(x)

03. november 2009 af denhoss (Slettet)

f(x) = 3 * x^2 - x + 4. bestem tangentens ligning i puktet (2,f(2))

forstår ikke lige hvad man skal gøre her, en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af NejTilSvampe

 du ved at f'(2) er hældningen til tangenten i punktet  (2,f(2))

så differentier først, sæt x lig 2, og så find konstant b, så de to grafer har netop ét skæringspunkt.

Der findes også en gennerel formel til det, men nu ved du ihvertfald også hvor den kommer fra hvis det er.


Svar #2
03. november 2009 af denhoss (Slettet)

mange tak. Hjalp lidt på det.
Problemet er bare jeg overhovedet ikke ved hvordan jeg skal gøre eller starte ? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2009 af mathon

f '(x) = 3·(2·x2-1) - 1·x1-1 + 0

f '(x) = 6x1 - 1·x0

f '(x) = 6x - 1

f '(2) = 6·2 - 1 = 11


Skriv et svar til: funktionen f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.