Matematik

lineær og eksponentiel

03. november 2009 af jabas (Slettet)

Verdens befolkning, y milliarder, kan efter en enkel model beskrives
ved funktionen :  y = 6,0"1,013x , hvor x er tiden i år regnet
fra midten af 1999.


a) Hvor stor var befolkningen i 1999?

  y = 60*1,013x => 60*1,0130,5 = 60,38
 
er bare kommet i tvivl om det skal regnes sådan ud.. fordi der står tiden er regnet i midten af året, så derfor bruger jeg 0,5 i stedet for x, men ved ikke om det skal regnes sådan ud, eller skal jeg bare skrive 0 eller ......er der en der gider hjælpe mig.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2009 af Isomorphician

Du skal sætte 0 ind på x's plads.


Svar #2
03. november 2009 af jabas (Slettet)

nåår okaay.. mange tak for svaret !!


Skriv et svar til: lineær og eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.