Matematik

Løsning af ligning

04. november 2009 af dolleren (Slettet)

Hej

Jeg er en blandt mange som har svært med matematik, så jeg vil meget gerne have noget hjælp.

3x+3(4x-2)=1-4(5-6x)

Jeg aner ikke engang om dette er en 3. eller 2. grads ligning hehe. Men jeg kunne som sagt gerne tænke mig noget hjælp til denne ligning. Ingen svar, kun hjælp. Man skal jo også lærer noget.

Tak for hjælpen på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af fissankp (Slettet)

Du kunne starte med at gange parenteserne ud altså gange 3 ind i den første parentes og 4 ind i den anden parentes. så de er hævet så skal du isolere x så alle x står alene på den ene side og alle tal reale tal står på den anden side 


Svar #2
04. november 2009 af dolleren (Slettet)

Mener du sådan her:

3x+(4x-2*3)=1-(4*5-6x)

7x+-6=19-6x

7x+6x=19+6

13x=25

13x/13x=25/13

x=1,92

Er noget af det i det mindste rigtigt ?


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.