Matematik

Hjælp til udregning af vektorer VP11

04. november 2009 af Dolunay-Dunya (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en irreterende opgave som jeg ikke kan løse. har prøvet alt, kan en eller anden plzz ikke hjælpe mig på vej ? evt. vise mig nogle formler, sådan lyder opgaven:

der er givet vektorerne a = 3 , 4 og b = 14 , 2 og en linje har ligningen 3x-y+7=0

angiv koordinatsættet til en vektor som er vinkelret på l, og bestem koordinatsættet til en vektor som er parallel med l

Bestem gradtallet for den spidse vinkel mellem a og l

Bestem koordinatsættet til b's projektion på l

Har prøvet på at lave den men kan simpelthen ikke


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af MN-P (Slettet)

a = (3 , 4) og b = (14 , 2) 

linjes ligning omskrives fra 3x-y+7=0 til y=3x+7

vektor V paralelt med l: (a,b)= (1,3)

vektor U vinkelret på l: (-b.a)=(-3,1)

a•V=|a|*|v|*cos(a,V)                            (a,V) er vinkelen mellem a og V

sæt de kandte værdier ind og find vinkelen ud fra cos til vinkelen


Svar #2
04. november 2009 af Dolunay-Dunya (Slettet)

Forstod ikke det, hvilken en af dem svarer du på ?. kan du ikke nok skrive det mere detaljeret plzz. seriøst har kæmpet med denne opgave siden kl. 10 til nu (altså 05-00)


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af vektorer VP11

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.