Matematik

Differential regning.. Nogen der vil hjælpe?

04. november 2009 af torreslau (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner f og g er givet ved

f(x) = x2 – x + 2
g(x) = – x2 + 5x – 5/2
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2, f (2)).
 

og den anden opgave

b) På grafen for g findes et punkt Q, hvis tangent har samme hældning, som tangenten til grafen for f har i P(2, f (2)) . Bestem dette punkt.

Jeg vil bare gerne høre hvad jeg skal gøre i denne opgave, da jeg har problemer med den. Jeg ved at jeg skal finde f´(x), men hvad skal jeg så.. ??

PÅ FORHÅND TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

hint

I stedet for sådan her x2, så skriv sådan her x2, du kan starte med at finde differentialkvotienten for f, dernæst indsætter du den opgivne x-værdi. F(2) er nemt at finde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2009 af salliii (Slettet)

f(x)=x^2-x+2

y0=f(2)=2^2-2+2=4

a=(x^2-x+2)´=2x-1=f(2)=2*2-1=3

y=a(x-x0)+y0

y=3(x-2)+4=3x-2

det skal du også med den anden


Skriv et svar til: Differential regning.. Nogen der vil hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.