Dansk

Lille analyse af "en stol for lidt" af Helle Helle

04. november 2009 af Rebecca001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle derude :)

Jeg skal til i morgen skrive en lille analyse af: "En stol for lidt" . Det er ikke noget stort og den skal ikke fylde mere end en halv-anden side med halvanden linieafstand.

Hvis der er nogen personer derude som har læst denne tekst, må i meget gerne give mig nogle få tips, så jeg kan få noget inspiration. Det ville hjælpe rigtig meget, da jeg også har en masse andre lektier for til i morgen og jeg altså er lidt under tidspres.

Mvh Gabriella


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af JJ-cool (Slettet)

1: helle Helle og minimalisme: dvs ingen følelser og udelukkende udvendigt syn. Indirekte person- og miljøkarakteristik via adfærd og replikker.
Medsyn og scenisk fremstilling og kronologisk komposition.
Handler om den følelsesmæssige forkrøbling i et parforhold, hvor manden tydeligvist har dårlig samvittighed over et eller andet, han har gjort, der har såret hans partner så¨meget, at hun ikke kan tilgive ham.
Han ønsker at tilgive og er ved at gå til i skyldfølelser - prøver hele tiden at gøre, hvad han kan fo0r at få tilgivelse, mens kvinden er hadefuld, benhård og uden følelser - faktisk er  hun slet ikke istand til at vise nogle - samtidig virker hun meget kold og meget perfektionistisk i sin opførsel og giver ham ikke en chance.
Prøvb at undersøge replikkerne og de mage skjulte symboler i teksten. Der er også mange ting, der ikke kan siges entydigt.

Dette kan vel sætte dig igang


Svar #2
04. november 2009 af Rebecca001 (Slettet)

Det kan det i hvert fald ;)

Jeg har kommet til st skrive at synsvinklen er vekskende, men nu du siger det, kan jeg godt læse mig frem til, at det mest er den ydre synsvinkel.

Mange tak for svaret!


Skriv et svar til: Lille analyse af "en stol for lidt" af Helle Helle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.