Matematik

hvilken information giver funktionen om en pølses holdbarhed

04. november 2009 af mrjen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej .

Jeg er helt kørt fast, er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig ?

min opgave er:

Holdbarheden af dybfrosne varer afhænger af temperaturen i fryseren. For en bestemt type pølse er holdbarheden D(målt i døgn) som funktionen af temperaturenT(målt i grader C) i fryseren ved D(T)=15,71x0,8913 T.

Beskriv hvilken information funkrtionen giver ompølsens holdbarhed, og inddrag i beskrivelsen en fortolkning af de konstanter, der indgår i forskriften.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af natasia91 (Slettet)

Du kan i hvert fald sige, at temperaturen er med til at bestemme hvor lang tid pølserne kan holde i fryseren. holdbarheden afhænger af temperaturen. kan ikke lige helt se om det er en lineær funktion?!


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2009 af peter lind

Den funktion ser forkert ud. Hvis x er en variabel mangler oplysning om, hvad det er for en variabel. Hvis det står for multiplikation ganger man 2 parametre med hinanden. Normalt vil man blot levere en parameter. Desuden er det en lineær voksende funktion af temperaturen og det er helt sikkert forkert,


Svar #3
04. november 2009 af mrjen (Slettet)

Tak for dit svar.
x betyder gange, og T er opløftet.

måske giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af peter lind

Ja det giver mere mening. Det er en eksponentiel aftagende funktion. For at finde betydningen af konstanterne, skal du se på hvad funktionen giver for T = 0 samt for hvor meget holdbarheden ændrer sig, hvis temperaturen stiger med 1 grad.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2009 af peter lind

Da jeg oprettede svaret fik jeg at vide at der var sket en fejl. I diverse lister er der ikke angivet at jeg har svaret, For en sikkerheds skyld kommer så svaret en gang til.

Ja det giver mere mening. Det er en eksponentiel aftagende funktion. For at finde betydningen af konstanterne, skal du se på hvad funktionen giver for T = 0 samt for hvor meget holdbarheden ændrer sig, hvis temperaturen stiger med 1 grad


Svar #6
04. november 2009 af mrjen (Slettet)

#1
 

Du kan i hvert fald sige, at temperaturen er med til at bestemme hvor lang tid pølserne kan holde i fryseren. holdbarheden afhænger af temperaturen. kan ikke lige helt se om det er en lineær funktion?!

Mange tak for hjælpen, jeg forsøger (-:


Svar #7
04. november 2009 af mrjen (Slettet)

#4
 

Ja det giver mere mening. Det er en eksponentiel aftagende funktion. For at finde betydningen af konstanterne, skal du se på hvad funktionen giver for T = 0 samt for hvor meget holdbarheden ændrer sig, hvis temperaturen stiger med 1 grad.

mange tak, jeg prøver at komme videre.


Skriv et svar til: hvilken information giver funktionen om en pølses holdbarhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.