Matematik

Lineær sammenhæng

05. november 2009 af vindhansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Den rette linies ligning er givet ved 

y = ax+b

Funktionen g(x) = cos(x) sammensættes med funktionen f(x) således 

f(g(x)) = f(cos(x)) = acos(x)+b

Giver det en lineær sammenhæng mellem y og cos(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af peter lind

Det er ikke en lineær sammenhæng mellem y og x, hvilket formodentlig er det der spørges om. Hvis cos(x) betragtes som den uafhængige variabel er der en lineær sammenhæng.


Svar #2
05. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Spørgsmålet er stillet præcist og jeg takker for svaret som jeg iøvrigt ikke er enig i.

Men meningen må jo være at det eneste kriterie for lineær sammenhæng mellem y og en vilkårligt valgt uafhængig variabel, som også kan være en funktion der ikke er kontinuert som f.eks. x-1, er at opfylde den rette linies ligning.


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.