Matematik

Forskrifter

05. november 2009 af xmaw (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et problem med denne opgave:

En ret linje m går gennem punktet (2,3) og er parallel med linjen f(x)=1,2x+3,7 

Beregn forskriften for linjen m.

Jeg ville sætte stor pris hvis nogen kunne hjælpe mig!  


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af peter lind

En linie gennem punktet (x0,y0) som har hældningen a har ligningen y=a(x-x0)+y0. To linier er parallelle, hvis de har samme hældningskoefficient.


Svar #2
05. november 2009 af xmaw (Slettet)

Hvad er a?

Undskyld jeg spørger, er virkelig ikke god til matematik.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2009 af peter lind

a er hældningen af linjen. Linjen med formlen y=1,2x+3,7 er hældningen 1,2 


Svar #4
05. november 2009 af xmaw (Slettet)

Så forskriften kommer til at hedde : 2,3x+3,7?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2009 af Taqz (Slettet)

 (2,3) er det punkt den går igennem ikke din hældning.

Du får informationen at de er parallelle, dvs a er ens for begge foreskrifter.

En lineær funktion er jo givet ved: f(x)=ax+b

dvs. du kender din a den er i dette tilfælde 1,2

Det kan du sætte ind i ligningen:

y=a(x-x0)+y

y=1,2(x-2)+3 ⇔

y=1,2x-1,2·2+3 ⇔

y=1,2x-2,4+3 ⇔

y=1,2x+0,6


Svar #6
06. november 2009 af xmaw (Slettet)

Tak skal du have (:


Skriv et svar til: Forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.