Matematik

SKÆRING!!

05. november 2009 af nannabachmand (Slettet)

Find skæringen mellem de to linjer k og m ved beregning, når
k: y = 2x-4
og m: y = 3x + 8
 

HVAD DÆLEN GØR JEG?

Kh Nanna. (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

der hvor graferne skær hinanden er der et fælles punkt, så du kan sætte de to y'er lig hinanden, finde x og sætte x-værdien in i en af ligningerne


Svar #2
05. november 2009 af nannabachmand (Slettet)

hvis jeg nu f.eks. har lavet en tegning, og set at de skærer et sted. er det så tallet på x-aksen eller y-aksen jeg skal skrive først i paranteserne i svaret? (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2009 af Danner39 (Slettet)

Hvilke paranteser? Gør sårn her:

Linjerne skærer i samme y-værdi:

2x-4 = 3x+8

x bliver så:

x = - 12

y-værdien bestemmes ved at sætte x-værdien ind i en af ligningerne:

y = 2*(-12)-4

y = -28
 


Skriv et svar til: SKÆRING!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.