Matematik

Gange

06. november 2009 af AA0 (Slettet)

Er der nogen der kan give mig en udregning på 75 * 53 ?

Og klare mig, hvordan man regne det ud uden en lommeregner


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. november 2009 af Nilletøz (Slettet)

Lad os tage udgangspunkt i et andet taleksempel

15 · 18
100
50
80
40
=270

Der er først sagt 10*10. (for der er 10 foran 5 og foran 8)
Derefter er der sagt 5*10 (for 5tallet bag 10tallet, og for 10tallet foran 8tallet)
Så er det 10*8 (for 10eren foran 5 og 8'eren bag 10'eren)
Til sidst bliver der sagt 5*8, før alle resultaterne lægges sammen.

Prøv at skrive det op for dit taleksempel :)

Husk, at det forreste ciffer i tallet er en 10'er og det andet ciffer er en ener. Altså består 75 af 70 og 5, og så må du selv gætte den næste :)


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2009 af MN-P (Slettet)

      75 * 53                             3*5=15 skriver 5 husker 1 i mente

      225                                     3*7=21+ menten og skriver 22 , rygger en plads mod venstre

                                               5*5=25 skriver 5 husker 2 i mente

   375-                                      5*7=35+ menten og skriver 37

                                               lægger sammen, den tomme plads betragtes som et 0

   3975

Det er svært at få det til at stå ordentligt her


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. november 2009 af Nilletøz (Slettet)

MN-P, derfor jeg valgte at bruge den anden metode. Den er nemmere at forklare på skrift :) Den, du bruger, skal helst gerne vises, eller også skal man selv sidde og prøve at skrive med på, hvordan du beskriver det. Samtidig er der utrolig mange steder, man risikerer at gå galt, i den metode du fremlægger...


Skriv et svar til: Gange

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.