Matematik

Matematik = Funktioner HJÆLP!

06. november 2009 af blondie07 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kunne godt bruge lidt hjælp! Håber i kan give et godt bud at starte på: 

Funktionerne f og g er givet ved f(x)= x^2 - 2x -1 og g(x)= -3x+5

Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

Løs f(x)=g(x) mht. x


Svar #2
06. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 har prøvet.. men kan bare ikke få tallet til at passe.. Har sammenlignet med resultatet på lommeregner, men giver ikk det samme. Ved ikke hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2009 af Alkymisten (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/201920
 


Svar #4
06. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 De tog tal har jeg oss fået.. Bare på en anden måde.. Det er første koordinaterne...


Svar #5
07. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 Men så mangler jeg bare resten..


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2009 af ibibib (Slettet)

Indsæt x-værdierne i forskrifterne for at beregne y-værdierne.


Svar #7
07. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 det har jeg også prøvet.. bagefter kan man kontrollere om det er rigtigt ved at putte 1. koordinaterne ind og så skulle det gerne give 0.. Men det gør det ikke.. Derfor er jeg på bar bund.. Det er ellers dejligt at i gider at hjælpe..


Svar #8
07. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 Jeg har gjort følgende:

f(x)=g(x)

x^2-2x-1 = -3x+5

x^2-2x+3x-1 = -3x + 3x +5

x^2-x-1=5

x^2-x-1-5=5-5

x^2-x-6=0

a= 1 b=-1 c=-6

d= -1^2-4 * 1 *-6 = 25

- (-1) ± √25 / 2·1 = 3 og -2

f(-2)= -2^2 -2·-2-1=7

f(3)= 3^2-2·3-1 = 2

A(-2,7)

B(3,2)

Og så når jeg kontrollere det, passer det slet ikke.. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2009 af ibibib (Slettet)

Der er en fortegnsfejl.

x2 + x - 6 = 0


Svar #10
07. november 2009 af blondie07 (Slettet)

 okay.jeg tjekker det imorgen,har ikke min lommeregner på mig lige nu. Men skal man ikke tjekke, ved at putte førstekoordinaterne ind i g(x)? eller er det f(x), og give 0?


Skriv et svar til: Matematik = Funktioner HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.