Matematik

Colaopgave

06. november 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Er der en, der vil hjælpe med denne colaopgave?

En dreng køber 10 liter cola. En cola indeholder 0,25 l. eller 0,50 l. Hvor mange af hver slags køber han, når han i alt køber 27 colaer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0 den er løst tidligere idag (ca 1 time siden) ... se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=758647


Svar #2
06. november 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Jeg synes ikke, at den er udregnet med de to ligninger. Er der nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

#2 Erik M. ligger i den tråd op til at du selv skal løse de to ligninger med de to ubekendte ...


Svar #4
06. november 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Er det sådan her?

0,25 l = x. 0,50 l = y.

Løsning på x:

x + y = 27

0,25x + 0,5y = 10

-0,5x - y = -20

0,5x = 7

x = 14

Løsning på y:

14 + y = 27

y = 13


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2009 af Dynin (Slettet)

#4 ja


Skriv et svar til: Colaopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.