Matematik

Vektorer i 3D

07. november 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Jeg har en opgave i vektorer, jeg ikke kan finde ud af. Håber lidt hjælp? Tak

Opg. I et koordinatsystem i rummet er planen α givet ved ligningen 2x - 3y + z = 12

a) Bestem koordinatsættene for punkterne A, B og C der er planens skæringspunkter med henholdsvis x-, y- og z-aksen

b) Bestem arealet af trekant ABC.

a'eren har jeg svaret på, og har fået A=(6,0,0) , B =(0,-4,0) og C= (0,0,12). Men har svært ved at finde arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af Duffy

Arealet er den numeriske værdi af ½ * krydsproduktet af de to vektorer der udspænder trekanten.


Svar #2
07. november 2009 af Jone (Slettet)

Ok. Hvilke to vektorer taler du om? Dvs. jeg skal finde krydsproduktet af hvad? Og så gange krydsproduktet med ½?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af mathon

f. eks. AB = [-6,-4,0]
og
          AC = [-6,0,12]


Svar #4
07. november 2009 af Jone (Slettet)

Ok dvs jeg finder krydsproduktet af AB og AC. Det adderer jeg med hinanden og ganger med ½ 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2009 af mathon

A = halvdelen af den absolutte værdi af det vektorielle produkt

                 A = ½·|AB x AC|


Svar #6
07. november 2009 af Jone (Slettet)

Når ok. Tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2009 af mathon

≈ 44,9


Svar #8
07. november 2009 af Jone (Slettet)

Jeg får arealet til 0. Der må en fejl i min regnemåde. Altså jeg har fundet krydsproduktet, som er (-48,72,-24) også ganger jeg med ½ og får 0. Det kan ikke være rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2009 af mathon

A = halvdelen af længden af  "krydsproduktvektoren"

og din regnemaskine er i fineste brugbare stand


Svar #10
07. november 2009 af Jone (Slettet)

Tak. Har fået 44,9


Skriv et svar til: Vektorer i 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.