Matematik

Sammenæng: x og y

07. november 2009 af ramuk (Slettet)

Hey, er der kan hjælpe mig.

Vil meget gerne hjælpes igang:)

Sammenhængen mellem størrelserne x og y skal fremgå af tabellen:

x | 2 | 3 | 4 | 10 |

y | 9 | _ | _ |  _  |

a) Udfyld tabellen uner forudsætning af, at y er e eksponentielt voksende funktion af x, og de procentiske tilvækst af y svarende til en x-tilvækst på 8 er 50 %.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af mathon

(y/yo) = aΔx

(1,5yo/yo) = a8

1,5 = a8


Svar #2
07. november 2009 af ramuk (Slettet)

Vil det så sige at jeg bare skal gange alle x-værdierne med 1.5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Din eksponentialfunktion kan skrives f(x) = ax, og vi ved, at f(2)=a2=9, hvilket giver værdier på a=3, men se lige efter, at du har skrevet det korrekt op.


Svar #4
07. november 2009 af ramuk (Slettet)

Jeg ha skrevet det rigtigt op.

Men jeg forstår det stadig ikke:S


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skriver x får en tilvækst på 8, skal det ikke være 8% ??


Svar #6
07. november 2009 af ramuk (Slettet)

Nej, det ikke sådan opgave lyder:s


Svar #7
07. november 2009 af ramuk (Slettet)

Men er Der ikke nogen der kan hjælp mig?:(


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2009 af mathon

du bliver hjulpet
men din opgavetekst er ikke soleklar

1,5 = a8

a = 1,51/8

Define a = 1,5^(1/8)

Define b = 9/a^2

Define f(x) = b·a^x

f({2,3,4,10})
som vises på listeform i display'et


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2009 af mathon

    f(x) = 8,13242·1,05199x      

                x           y
                2           9
                3          9,4679
                4          9,9601
              10          13,5


Svar #10
07. november 2009 af ramuk (Slettet)

Okay, Det ser meget fornuftigt ud:)

Men hvordan er du kommet frem til ligningen f(x) = 8,13242·1,05199x ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

Det er de samme tal som jeg ikke turde tro på (har dogikke regnet rødderne ud før nu)


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. november 2009 af mathon

a = 1,51/8 = 1,05199

b = y/ax = 9/(1,51/8)2 = 9/1,51/4 = 8,13242


Skriv et svar til: Sammenæng: x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.