Matematik

Gennemsnitlige procentvise prisstigning?

07. november 2009 af Anne 1572 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Et produkt stiger i 6 år med følgende procenter: 12%, 23%, 4%, 4%, 9%, 2%.

Hvad er den gennemsnitlige årlige procentvise vækst over de 6 år? Hvilke regneformel bruger jeg her?

Efter 7 år er den gennemsnitlige årlige procentvise stigning på 7,62% Hvad er den procentvise stigning i det syvende år?

På forhånd tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af NejTilSvampe

(12+23+4+4+9+2)/6 =  9%

(12+23+4+4+9+2+X)/7 = 7,62  <--isoler X

 Vil jeg da tro :s


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

(1+r1)*(1+r2) osv

1,12*1,23*1,04*1,04*1,09*1,02=(1+r)6 

1,12*1,23*1,04*1,04*1,09*1,02*(1+r7)=(1,0762)7


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2009 af Exupery (Slettet)

#1 Det er ret vigtigt at huske at bruge det geometriske gennemsnit i den her type opgaver (som MN-P har gjort). At benytte sig af det aritmetiske giver et for højt gennemsnit.


Skriv et svar til: Gennemsnitlige procentvise prisstigning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.