Matematik

Hjælp til ligninger

07. november 2009 af immoblize (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med at regne dem her ud, gerne med mellemregning tak

ligninger

A) 2*(x-5)-10=(x-4)+(7-x)+x

B) 1+x          7-x           1
    -------  +  -------- =   ---
       2             3             6

Reducere

A) (a-3)(a+3) + 9

b) (x+y)2 + 2* (y-4xy) -2y


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

A) 2*(x-5)-10=(x-4)+(7-x)+x

gang ind i parentesen, hæv de to andre parenteser

træk 50 fra på begge sider af lighedstegnet

B) 1+x     7-x        1
------- + -------- = ---
   2                3      6    gang med 6 i alle leddene/brøkerne og forkort, så forsvinder nævnerne

                                   træk 17 fra på begge sider af =

Reducere

A) (a-3)(a+3) + 9                  

gang hvert led i første parentes med hvert led i anden parentes og tæl sammen

b) (x+y)2 + 2* (y-4xy) -2y
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2009 af Andieca (Slettet)

A)

Her ganger du først ind i parentes og ganger paranteserne sammen:

2*(x-5)-10=(x-4)+(7-x)+x→ 2x-10-10=7x+4x-x^2-28+x

Herefter reducere du så den kommer til at se ud således:

2x-20=12x-28-x^2

Herefter skal du have isoleret x: 

 20=10x-28-x^2 -> 48=10x-x^2

48/10=x-x^2 -> √4,8 = -2x

2,19= -2x -> 2,19/2= x

X=1.095

B)

Orker jeg ikke.

A)

(a-3)(a+3) + 9

a^2+3a-3a-9+9 -> a^2

B)

(x+y)2 + 2* (y-4xy) -2y-> 2x+2y+2y-8xy-2y -> 2x+8xy+2y


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

#2

A)

Du har ganget to parenteser, der skulle lægges sammen


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.