Fysik

Kræfter

07. november 2009 af elissa92

Håber der nogen, der kan hjælpe..

En elastikspringer vejer 60 kg. Elastikken er 8 m lang og har en fjederkonstant på 230 N/m

Beregn størrelsen af kræfterne på hende i følgende situationer:

1. Mens hun falder de første 8 m

2. Når hun er faldet 15 m


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af mathon

1)
af tyngdekraft (og luftmodstand, som der nok ses bort fra)

      Fres = T = (m·g)·e                                                 (e = g/g)

2)
      Fres  = (m·g)·e - k·x·e  = ((60 kg)·(9,82 m/s2)) - (230 N/m)·(7 m))·e = -(1020,8 N)·e


Svar #2
07. november 2009 af elissa92

men er der ik 8 jeg skal gange med, eller er det 7?


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.