Matematik

Hardcore Matematik opgave (Mat A)

07. november 2009 af [email protected] (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har virkelig et problem med denne her opgave. Det drejer sig om opg. 3 i den vedhæftede fil.

Jeg har virkelig svært ved at komme igang. Man da det drejer sig om proportioner, må det vel være noget med at finde en konstant k. Ved bare ikke lige hvordan ligningerne kommer til at se ud.

Håber nogle kan komme med forslag :)

Vedhæftet fil: Aflevering3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

a ' = 1/2 c ≤ b ' = a ≤ c ' = b

a/a'=b/b'=c/c'

a/(1/2c)=b/a=c/b ⇒    2a2=bc,  b2=ac,  c2=2ab

a*b*c=1000

a*bc=2a2*a=1000 ⇒a=3√500

b*ac=b3=1000⇒b=10

c*ab=c*c2/2=1000⇒c=3√2000


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

Det gik lidt stærkt du må hellere få lidt tekst med

a/a'=b/b'=c/c' er forholdene mellem siderne i de to kasser.

deri indsættes de oplysninger om sidelængderne, som står i opgaven og de tre ligninger ganges op så nævnerne forsvinder

Alle disse ligninger indeholde to sider, der er ganget med hinanden.

f.eks 2a2=bc

kassens rumfang giver ligningen a*b*c=1000

nu erstattes de to sider med udtrykket fra ligningen ovenfor

i stedet for bc skrives 2a2

På denne måde bliver der kun en ubekendt tilbage i ligningen, som så kan regnes ud med en lommeregner.

Håber det er forståeligt


Svar #3
07. november 2009 af [email protected] (Slettet)

 Mange gange tak for hjælpen :) Har kigget på det, og synes det er meget forståeligt :) 


Skriv et svar til: Hardcore Matematik opgave (Mat A)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.