Matematik

Vektorer i rummet

07. november 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Jeg har et spørgsmål om vektorer i rummet. Hvordan finder man en ligning for den plan α, der indeholder et punkt P(1,5,3) og linjen l med fx paramterfremstillingen l: (x,y,z) =(4,2,1) + s(1,0,1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af mathon

du har to kendte punkter i planen og en kendt vektor

A(4,2,1)    P(1,5,3)  og linjens retningsvektor r(1,0,1)

en normalvektor n til den søgte plan er PA x r og som fikspunkt kan du vælge A eller P


Svar #2
07. november 2009 af Jone (Slettet)

Ok. Men hvad mener du med fikspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af mathon

planen kan så beskrives som

α: {Q(x,y,z) | n·AQ = 0}  eller  {Q(x,y,z) | n·PQ = 0}


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.