Matematik

Diff.ligning som skal løses

07. november 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

Jeg har en opg. jeg ikke kan løse.

I en model af en strrelse y=y(t) benytter man differentialligningen:

y ' =y*(-0.22 + 0.0044*t)

Begyndelsesvrdien er y(0)=600.

a) Løs ligningen -0.22+0.0044*t. Hvad er vksthastigheden til det fundne tidspunkt?

b) Tegn grafen for den relative væksthastighed y'/y, som funktion af tiden t. Benyt fortegnet for den relative væksthastighed til at argumentere for monotoniforholdende for størrelsen y=y(t).

c) Benyt et CAS-værktøj til at lse differentialligning. Sammenlign med b.

opg. a og c har jeg lavet. men ikke b , kan jeg ikke finde ud af. hvordan laves den ?? Jeg håber i gerne lige vil forklarer hvordan den laves ...

på forhånd taaak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af mathon

vækst = y'

væksthastighed = y''


Svar #2
07. november 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

#1:

Jamen, hvordan skal den løses...

til C'eren har ejg bare løst diff. lignignen på lommeregneren. Men til b'ern, hvordan skal man løse den ? - det er det jeg ikke forstår. Og væksthastigheden er bare y ' , det har været lærer fortalt, idet det handler om hvor hurtigt antallet vokser.


Skriv et svar til: Diff.ligning som skal løses

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.